Nazovite nas 0800 99 99 06
Kontaktirajte nas ivkom-plin@ivkom-plin.hr

Obavijest kupcima plina iz kategorije kućanstvo o početku pružanja javne usluge opskrbe plinom

Upravno vijeće Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) je na sjednici održanoj 23. rujna 2022. donijelo Odluku o početku pružanja javne usluge opskrbe plinom krajnjim kupcima kategorija kućanstvo kojima prestaje ugovor o opskrbi plinom.

Ovim putem obavještavamo sve kupce Ivkom-plina iz kategorije Kućanstvo da za sva obračunska mjerna mjesta Ugovor o opskrbi plinom prestaje odnosno raskida se sa danom 30. rujna 2022. godine, te će automatski promijeniti opskrbljivača i početi koristiti javnu uslugu opskrbe plinom.

Time se osigurava početak pružanja javne usluge opskrbe plinom krajnjim kupcima kategorije kućanstvo, a u cilju osiguravanja sigurnosti, redovitosti opskrbe plinom i regulirane cijene plina do 31.03.2023. godine.

U svrhu razgraničenja odnosa između starog i novog opskrbljivača plinom s danom 30.09.2022., Ivkom-plin je započeo očitanja plinomjera, a svi oni kupci čiji je plinomjer nedostupan pozivaju se da najkasnije do 6.10.2022. dostave svoje stanje plinomjera.

Također Vas obavještavamo da je javni opskrbljivač GPZ Opskrba d.o.o. dužan u roku od 30 dana nakon početka pružanja javne usluge opskrbe plinom dostaviti Vam ugovor o opskrbi plinom u obvezi javne usluge zajedno s uvjetima ugovora, kao i informacije o svim novim okolnostima vezanim uz prelazak na javnu uslugu opskrbe plinom.

Ivkom – plin zahvaljuje svim svojim kupcima na dosadašnjoj poslovnoj suradnji, a kao operator distribucijskog sustava i dalje će pružati uslugu distribucije plina prema propisanim standardima kvalitete za upravljanje plinskim distribucijskim sustavom.